Lunchbloggen

Lunchreflektioner och en och annan fikaobservation...

Mer om möbler (kontorsmöbler är riktigt dyra....)

tisdag, 29 april 2008 16:32 by Lunchbloggaren
Diskuterade på lunchen hur dyrt det är med kontorsmöbler egentligen. Efter att ha kollat både på IKEA och hos ett par andra möbeltillverkare, så kom vi fram till att bara de 50 kontorsstolarna som vi har borde gå på drygt 100,000 med rabatt. Lägg till bord, soffor, köksgrejer, datorer, gardiner & lampor så kom vi fram till att vi nog har kontorsmöbler & kontorsmaterial (kontorsmateriel?) för runt 2 miljoner hos oss. Rätt mycket. Jag funderade på att köpa nytt skrivbord och ny kontorsstol till min nya lägenhet, eventuellt två kontorsstolar har möjlighet att ställa upp två skrivbord, ett i vardagsrummet och ett i sovrummet. Men attans vad dyrt det är. Stol för 3500 och skrivbord för 4000, så blir det inte mycket kvar. Så jag tar nog och kollar in Blocket så länge, och väntar med det. Ny soffa och ny säng ska dock köpas!

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Byte av lägenhet om drygt en månad ... Möbler!

fredag, 25 april 2008 15:50 by Lunchbloggaren

Jag kan knappt hålla mig. Har redan börjat titta på möbler, och går omkring med en virtuell lägenhetsplan i huvudet nästan varje vaken del av dygnet, för att passa in möbler.  Det ska köpas en ny säng, ny soffa, soffbord, sängbord, eventuellt en bokhylla, tv-bänk. Jepp, nytt av allt. Ska man välja lädersoffa eller tygsoffa? Bäddsoffa eller vanlig soffa? Just nu lutar det åt en soffa i någon ny form av bearbetat läder, som var riktigt billig, och skön, men jag har sett en riktigt bra bäddsoffa på IKEA med. Får ta och kolla in den om ett par helger när jag åker för en första rekning till varuhuset. 

Dessvärre har bloggen varit lite eftersatt nu, men skärpning ska ske. Mindre jobb, mer slackning! Till lunch åts för övrigt en riktigt mumsig korvgryta med ris.... Sweet chilli & ostronsås funkar bra ihop!

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Lägenhet | Möbler
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Köpt lägenhet!

tisdag, 15 april 2008 11:59 by Lunchbloggaren
Har under en längre tid tittat på lägenheter, främst bostadsrätter men även hyresrätter. Nu har jag äntligen hittat en, en tvåa på 60 m2. Superfin och med nyrenoverat kök. Ett tips för alla lägenhetsbytare och lägenhetsköpare; kolla på nätet. Jag sökte nästan uteslutande efter lägenhet på webben. Hittade denna, gick på visningen och sedan bjöd jag tillräckligt för att få den.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Lägenhet
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Sista timmen på jobbet.... Longing for Thailand ;|

onsdag, 9 april 2008 17:57 by Lunchbloggaren

Tråk tråk tråk. Gjort klart allt som inte var fixat, och nu sitter man och analyserar designen på hemsidor, för att effektivisera dem. Urk. Varför kan man inte ligga på stranden i Koh Phangan redan? Flera veckor kvar... Yeargh...

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Allmänt | Resor
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Thailand, Koh Phangan, oh yeah!

tisdag, 8 april 2008 16:26 by Lunchbloggaren

Attans jobb till att ta tid från bloggande. Usch.

 Nu har det i alla fall bokats en utomlandsresa, lite inspirerat av min kollegas tidigare Mauritiusresa. Det blir Thailand och Koh Phangan, en riktig mainstream-resa med andra ord, fast å andra sidan så finns det ju ett skäl till att folk reser dit. Det blir första gången i Thailand för mig dock. Förhoppningsvis blir det även en skidresa till Kanada i höst. 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Resor
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Skating - Hälsovådligt men ack så roligt

torsdag, 3 april 2008 16:33 by Lunchbloggaren

Det görs mycket dumma grejer nu.

I förrgår bars det tung värmepanna med tillbehör, och igår lyckades en arbetskamrat övertala mig att haka på honom och återuppleva lite skejtarglory efter att vi pratat om kickflips och schyssta grinds på lunchen.

Sagt och gjort, och med lånad bräda så drogs det iväg till en skate-park i stan, som tur var var det knappt några kids där. Man märker verkligen hur man har dekat ner sig på ett kontorsjobb. Det var nog ändå 7 år sedan jag drog en vända eller 15 sist, men tekniken kom ändå hyfsat fort... Däremot gjorde det ont som attan att ramla. Jag misstänker att mina armbågar har lösa bitar i sig just nu... Blåmärken är jobbigt.

 Även om det gjorde ont, så var det ändå grymt kul! Ska nog faktiskt ta och köpa en egen bräda snart. Idag så har det surfats en del efter bra sidor om skating. Kan dra ett par skate-relaterade länkar:

Webshop med nice brädor (och lite T-shirts och annat mumma).

Dessutom en grym ungjävel! :)

 

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Allmänt | Skating
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Smärta = Värmepanna + ackumulatortank

onsdag, 2 april 2008 16:10 by Lunchbloggaren

Idag blev det bjudlunch av en gammal kompis. Hade hjälpt honom att bära in hans nya värmepanna i huset, och ut med det gamla. Givetvis hade han köpt en panna som vägde närmre 100 kg, kändes som den var i rent gjutjärn eller något. Tillsats för pellets (pelletsbrännare), ackumulatortank och lite annat lull-lull och hela ekipaget landade på närmre 160 kg. Visserligen i delar, men den tyngsta delen (värmepannan) var ändå rejält tung, och min rygg protesterar ganska ivrigt idag.

  Själv tänker jag vägra köpa hus, det blir lägenhet för mig för resten av livet. Famous last words. 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Allmänt | Lunch
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Back again....

tisdag, 1 april 2008 16:19 by Lunchbloggaren

Har vart sjuk som f-n i en vecka, något som suger rätt kraftfullt. Efter att igår dessutom skaffat sig en ny Ipod, så kommer lunchandet under ett tag framöver bestå av pasta + pastasås. Gjorde en mycket bra köttfärssås med chilli igår.

 Idag är det ju en rätt berömd skämt-dag, och sin vana trogen har de flesta dagstidningarna ett eller annat aprilskämt på gång. Borås Tidning har väl ett av de bättre, där det ska läggas nytt konstgräs på arenan i Borås (inspirerande nog döpt till "Borås Arena"). Grejen är den att gräset är gult, efter Elfsborgs färger.., Spännande.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed