Lunchbloggen

Lunchreflektioner och en och annan fikaobservation...

Aftonbladet testar luncher...

fredag, 29 augusti 2008 08:37 by Lunchbloggaren

Aftonbladet kör idag en artikel om luncher, närmare bestämt priset på luncher. De bygger sin artikel på statistik från Gastrogate, som varje år gör undersökningar av snittpriset på landets luncher genom att restauranter skickar in sina priser till dem.

 Aftonbladet nämner dock inte ett ord om vad det kostar att göra lunchen själv. Idag har yours truly:

 Äggnudlar med ugnsstekt kyckling och grönsakssalsa.

Tillagningstid, 40 minuter, varav 10 minuter "aktivt". Kostnad: 30kr, och riktigt gott.

 Ska man göra en artikel om lunchpriser får man väl ändå ta med alla alternativ, eller? Aftonbladet har på goda grunder dåligt rykte för sina artiklar, då det nuförtiden är en veckotidning som kommer ut dagligen, tryckt på billigt papper. Sportbladet är väl det som går an att läsa, resten får man ta med 3 nävar salt, och att de till och med skriver undermåliga mat-artiklar är ju imponerande.

Currently rated 1.0 by 2 people

 • Currently 1/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Quorn - rätt gått och väldigt magert

fredag, 8 augusti 2008 16:20 by Lunchbloggaren

Jag köpte för ett par veckor sedan 'quorn' för att testa att använda det istället för köttfärs. Inte så att man har gått och blivit vegetarian, men quorn är ju rätt så magert om man jämför med köttfärs. Det innehåller mest bara protein. Dock dyrt som fasen i jämförelse.

Dagens lunch bestod därför av quorn med färska champinjoner, ärtor, snabbwokat med hoi-sin sås och vitlök (samt salt). Enkelt, snabbt och gott. Tillbehör vart krasse + makaroner, vilket rundade av en riktigt mumsig måltid.

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Hälsa | Lunch | Mat
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed