Lunchbloggen

Lunchreflektioner och en och annan fikaobservation...

Hälsomat: Omega-3 bättre än läkemedel för hjärtat

tisdag, 2 september 2008 13:21 by Lunchbloggaren

DN har idag en artikel om Omega-3 som ska vara bättre än vissa läkemedel (statiner) vid behandling av allvarlig hjärtsvikt. Det ska dock, enligt DN, inte ses som ett universalläkemedel, och läser man artikeln så ser man att det enligt studien 'endast' är en två-procentig förbättring av villkoren.

 Idag finns det en mängd mat med Omega-3. Den vanligaste naturliga källan är fisk, men det finns nu även i pasta, tablettform, fiskolja på flaska och en mängd annan mat. Frågan är bara om det är lika effektivt som den naturliga källan?

Currently rated 2.0 by 9 people

  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (1) | Comment RSSRSS comment feed