Lunchbloggen

Lunchreflektioner och en och annan fikaobservation...

Sommar, sol & grill

måndag, 15 juni 2009 09:50 by Lunchbloggaren

Sommaren är här nu! Förhoppningsvis blir det inte en lika dålig sommar som förra året, då det mest var regn, rusk och mulet, i alla fall i min del av landet. Som tur var hade jag fint väder på min enda semestervecka, vilken förlas till Höga Kusten, vilket var riktigt skönt & fint!

 Tänkte komma med ett bra grill-tips för alla hugade. Detta är superenkelt tips som kan göras lite mer avancerat om man så vill och är supergott grillat:

Marinerat fläskinnanlår

~4-6 port beroende på hur stor i maten man är...

900g fläskinnanlår (~1pkt)

Marinad:

4msk soya

1msk Stark Sweet Chilli

Rivet skal av ½ citron

Juice av ½ citron

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 msk råsocker

 

Blanda marinaden i en fryspåse, jag brukar ta 3l, och lägg i fläskinnanlåret. Låt ligga i kylen i minst 30 min, går även bra att ligga över natten.

Grilla 2 minuter på varje sida. Färdigt!

Servera med vanliga grill-tillbehör, exempelvis potatissallad  och grönsallad.

 

Just nu värderat 3.0 av 5 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Kommentarer (1) | Comment RSSRSS comment feed

Kommentarer

juni 24. 2009 16:21

Lunsj Dagenson

Great stuff,
Glad to see more lunchblogs out there!

Lunsj Dagenson

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

november 20. 2014 21:32